Asbestikartoitus, remontti-ilmoitus taloyhtiölle... poimi vinkit sujuvaan kylppäriremonttiin!

Suomessa on ollut tapana uudistaa kylpyhuoneet yleensä putkiremontin yhteydessä. Sukituksen yleistyttyä putkiremontin vaihtoehtona ja sisustusmakujen muututtua yhä useampi kuitenkin harkitsee kylpyhuoneen remontoimista omin päin. Mutta mitä kaikkea pitää ottaa huomioon suunnitellessaan kylpyhuoneremonttia? Poimi vinkit tee-se-itse -remonttiin alta!

Ensin yhteys taloyhtiöön

Vaikka osakas maksaa remonttinsa yleensä itse, ilman taloyhtiön myöntämää lupaa ei remonttia saa tehdä. Remontti kannattaakin aloittaa taloyhtiölle lähetetyn remontti-ilmoituksen laatimisesta, sillä sen käsittely voi kestää. Itse remontointi saa alkaa vasta kun taloyhtiö on myöntänyt luvan. Toisinaan taloyhtiö voi pyytää lisäselvityksiä, mutta taloyhtiön kanssa neuvottelusta voi olla myös hyötyä: fiksu taloyhtiö saattaa osallistua taloyhtiön vastuulle kuuluvilta osilta kylpyhuoneremontin hintaan.

Asbestikartoitus on pakollinen paha

Pienikin päivitys kylpyhuoneessa voi vaatia asbestikartoituksen tekemistä. Asbestia voi löytyä kylpyhuoneessa niin keraamisista laatoista, kuin laatta- ja saumalaasteista, tasoitteista ja jopa putkieristeistä. Asbestikartoitus vaaditaan useimmilta taloilta, jotka ovat rakennettu ennen vuotta 1994. Ilman asbestikartoitusta taloyhtiö ei myönnä lupaa remonttiin. Asbestikartoitus hoituu ammattilaiselta, kuten esimerkiksi Asbesta Oy:ltä kuitenkin rutiinilla, ja vaikka asbestia löytyisikin, on remontti vielä mahdollinen - kunhan ensin tehdään asbestipurku.

Hyvä suunnittelu parantaa elämää

Kun asbestikartoitus on tehty ja taloyhtiö on myöntänyt luvan remonttiin, alkavat remontoijalla tositoimet. Vanha kylpyhuone on rakennettu eri vuosikymmenen elämäntyyli mielessä, eikä yksi valmis ratkaisu sovi jokaiselle. Sen sijaan että tyytyisit siihen, että uusisit kalusteet, katso kylpyhuonettasi kriittisin silmin. Tarvitsetko kylpyammetta, vai olisiko suihkukoppi parempi? Entä soveltuuko trendikäs matala allas lapsiperheeseen? Tarvitsetko ehkä lisää tilaa kuivausrummulle? Remonttisuunnitelma kannattaakin tehdä huolella, sillä se ei ainoastaan kohota elämänlaatuasi, vaan säästää myös aikaa toteutusvaiheessa. Kun olet tunnistanut omat tarpeesi, on helppo alkaa suunnitella juuri omaan elämään sopivaa kylpyhuonetta.

Tingi ja törsää harkiten

Remontoidessa suhde rahaan voi saada uusia yllättäviä muotoja. Odottamattomat kulut valvottavat öisin, mutta toisaalta kalliitkin ratkaisut houkuttelevat. Vertailulla ja yllättävillä ratkaisuilla voi kuitenkin säästää pitkän pennin. Esimerkiksi kaakeliostoksilla kannattaa olla tarkkana, sillä hinta edullisen peruslaatan ja koristeellisen laatan välillä voi olla monikymmenkertainen. Toisaalta tylsäkin laatta voi näyttää jännittävältä kokeilemalla erilaista ladontatekniikkaa. Erityisesti kalanruotoladonta ja tiililadonta ovat olleet viime aikoina muodissa, ja ladontatyylejä voi myös yhdistää ennakkoluulottomasti.

Toinen viime aikojen kukkaroystävällinen kylpyhuonetrendi on minimalismi. Edullisten ja muotokieleltään yksinkertaisten kylpyhuonekalusteiden jäljiltä jääneen budjetin voi törsätä esimerkiksi oman maun mukaisiin kylpyhuoneen piensisustustuotteisiin, kuten laadukkaisiin pyyhkeisiin. Tällöin kylpyhuoneen yleisvaikutelma pysyy siistinä, mutta on samaan aikaan ylellinen.

minusta

Putkiremontit eri kohteissa

Onko putkiremontti suunnitteilla tai jo kenties käynnissä? Tässä blogissa on kirjoituksia erilaisiin putkiremontteihin liittyen. Remontin suunnittelu ja sekä toteutus vaihtelee todella paljon pientalon ja kerrostalon välillä. Kerrostalon putkiremontin suunnittelu alkaa jo hyvin paljon aiemmin ennen itse remontin alkua, koska siinä on monta vaihetta jotka taloyhtiö hyväksyttää. Itse remontin aikana myös on enemmän haasteita kuin monissa muissa remonteissa, koska kaikkia asukkaita pitää tiedottaa remontin eri vaiheista. Pientalon putkiremontti ei taas vaadi tällaisia toimenpiteitä mutta siinä on taas muut omat asiansa. Tänne blogiin on tuotu esimerkkejä molemmista. Jos olet asukas taloyhtiössä ja talossa missä tehdään putkiremonttia, toivottavasti saat blogista apua myös siinä tapauksessa.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

27 March 2020
Kylpyhuone koetaan yleensä aika tylsäksi paikaksi, jossa ei tarvitse viihtyä pitkään. Toisaalta vietämme siellä yllättävän paljon aikaa, joten miksi e

12 March 2020
Betoni on yksi kestävimmistä rakennusmateriaaleista ja näin ollen myös suosituimmista. Sitä käytetään tyypillisimmin silloissa, padoissa, kanavissa, r

13 February 2020
Rauta on kestävä materiaali monin tavoin ja sen ehdoton valtti on lujuus. Myös sen paino-lujuussuhde on loistava, sillä kevyetkin rakenteet ovat eritt

tag