Laiturit

Monilla suomalaisilla on kesämökki tai vähintään suvulta löytyy sellainen. Tai jos mökkiä ei vielä ole, niin monet haaveilee sellaisen hankinnasta. Yleensä kesämökin laituri on aina ollut samannäköinen ja siihen ei monikaan liitä mitään käyttökriteereitä. Moni jäättää näin hyödyntämättä tämä veden päälle tehdyn ylimääräisen tilan. Laiturit voivat olla parhaimmillaan kuin kesämökin olohuone. Tässä kirjoituksessa käydään läpi ideoita käytännöllisempään, kauniinpaan ja monipuolisempaan laituriin. Mökin laituria voidaan hyödyntää paremmin auringon ottoon, syömiseen ja seurusteluun. Tietysti suunnittelussa pitää ottaa huomioon oma käyttötarkoitus. Esimerkiksi kalastukseen ja veneilyyn voi olla aivan erilaiset kriteerit laiturille kuin edellä mainittuihin. Laiturin rakennuksessa ja tilaamisessa sinua palvelee esimerkiksi Saaristorakennus Ketonen Oy.

 

Istumatilaa ja pöytä

Jos laituri on iso tai laiturin jatkamiselle on tilaa,  kannattaa kalusteet rakentaa osittain kiinteäksi osaksi laituria. Näin laiturilla on helpompaa istuskella ja ruokailla kun kalusteet pysyvät jämäkästi paikallaan. Myöskään ei tarvitse huolehtia kalusteiden kantamisesta pois laiturilta jos sattuu olemaan tuulisempaa. Jos taas ruokailua ja istuskelua oleellisempaa on auringon otto, kannattaa laituriin rakennuttaa kiinteät aurinkopedit. Kun päälle lisää erilliset pehmusteet, tulee niistä erittäin käyttömukavat. Tulee kuitenkin muistaa että nämä kiinteät kalusteet pitää olla mahdollista irrottaa, esimerkiksi parin ruuviin avulla laiturista, jos laituri pitää nostaa talveksi rantaan.

 

Reunat ja turvallisuutta kaiken ikäisille

Jos laiturista haluaa käyttömukavan ja turvallisen kaiken ikäisille, kannattaa siihen rakentaa kaiteet. Peruskorkoisen kaiteen, josta vanhemman ihmisen tai liikuntarajoitteisen on hyvä ottaa kiinni kävellessä, lisäksi kannattaa myös rakennuttaa sen ja laiturin väliin matalampi kaide. Näin pienetkin lapset voivat liikkua laiturilla turvallisemmin, toki aina aikuisen valvomana. Kaiteet voi ottaa myös muuhun hyötykäyttöön. Kaiteeseen voidaan rakentaa koukkuja joihin laiturilla olevat voi laittaa tavaroitaan, esimerkiksi pyyhkeitä, laukkuja ja pelastusliivejä. Kaiteisiin voi myös kiinnittää kukkatelineitä ja tehdä näin laiturista kauniimman.

 

Muut sisustusideat

Mielikuvitus on rajana kun miettii kuinka laituria voisi sisustaa. Voit tuoda piristystä pimeneviin iltoihin lyhdyillä ja lamppuköynnöksillä, mieluiten aurinkoenergialla toimivilla lampuilla. Laiturille voidaan tuoda erivärisiä koristetyynyjä. ja vilttejä. Käytännön neuvoina näihin että kangasmateriaali kannattaa kosteutta kestävää ja likaa hylkivää. Viltteihin hyvä neuvo on laitaa pienet kivet kiinni vaikka kahteen reunaan tai kulmaan. Näin ne eivät lähde tuulen mukanan pakoon.

minusta

Putkiremontit eri kohteissa

Onko putkiremontti suunnitteilla tai jo kenties käynnissä? Tässä blogissa on kirjoituksia erilaisiin putkiremontteihin liittyen. Remontin suunnittelu ja sekä toteutus vaihtelee todella paljon pientalon ja kerrostalon välillä. Kerrostalon putkiremontin suunnittelu alkaa jo hyvin paljon aiemmin ennen itse remontin alkua, koska siinä on monta vaihetta jotka taloyhtiö hyväksyttää. Itse remontin aikana myös on enemmän haasteita kuin monissa muissa remonteissa, koska kaikkia asukkaita pitää tiedottaa remontin eri vaiheista. Pientalon putkiremontti ei taas vaadi tällaisia toimenpiteitä mutta siinä on taas muut omat asiansa. Tänne blogiin on tuotu esimerkkejä molemmista. Jos olet asukas taloyhtiössä ja talossa missä tehdään putkiremonttia, toivottavasti saat blogista apua myös siinä tapauksessa.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

27 March 2020
Kylpyhuone koetaan yleensä aika tylsäksi paikaksi, jossa ei tarvitse viihtyä pitkään. Toisaalta vietämme siellä yllättävän paljon aikaa, joten miksi e

12 March 2020
Betoni on yksi kestävimmistä rakennusmateriaaleista ja näin ollen myös suosituimmista. Sitä käytetään tyypillisimmin silloissa, padoissa, kanavissa, r

13 February 2020
Rauta on kestävä materiaali monin tavoin ja sen ehdoton valtti on lujuus. Myös sen paino-lujuussuhde on loistava, sillä kevyetkin rakenteet ovat eritt

tag