Toimistosaneeraus - mahdollisuus toimtilojen nykyaikaistamiseen

Nykyisin on tärkeää, että toimitilat ovat edustavat ja erityisesti miellyttävät työskennellä. Työn luonne on muuttunut mikä tuo ehtoja myös toimitilojen sisällölle ja sisustukselle. Tänä päivänä halutaan että tilan käyttäjät todella viihtyvät tiloissa, niin työntekijät että vierailijat. Toimistosaneeraus mahdollistaa toimiston uudistuksen perusteellisesti. Silloin voidaan tilat päivittää kokonaisvaltaisesti. Pintaremontilla ja kalusteiden vaihdolla päästään yleensä vain puolitiehen ja saavutetaan vain lyhytaikaisia etuja. Joten toimistosaneeraus kannattaa jos haluaa tehdä ratkaisuja jotka kestää pitkään. Toimistosaneerauksia toteuttaa esimerkiksi Nurminen Works Oy.

 

Tässä kirjoituksessa käymme läpi toimitilojen trendejä, jotka voi ottaa huomioon jos suunnitelee toimitilojen saneerausta.

 

Työtilat nykytarpeisiin ja joustaviksi

Nykyisin toimistotilat eivät ole vain yksittäisiä työpisteitä, eikä ihmiset työskentele yhdessä kohtaa koko päivää. Trendinä on ollut jo pitkään että toimistossa on paljon erilaisia tiloja joissa työntekijät voivat vapaasti vaihtaa paikkaa päivän aikana. Löytyy myös ryhmätyötiloja, äänieristettyjä rentoutumistiloja sekä pieniä viihtyisiä palaverihuoneita. Työpaikalle halutaan yhä enemmän viihtyvyyttä ja jopa kodinomaisuutta. Tätä vanhan mallin toimitilat eivät edes pohjaratkaisultakaan voi välttämättä tarjota, joten isompi remontti on yleensä tarpeen.

 

Tilat tukee hyvinvointia

Niin kuin aiemmin mainittiin, tiloihin halutaan hyvinvointia edistäviä tekijöitä kuten rentoutumishuoneita tai viherseiniä. Vähintään vaatimuksena on hyvä ilmanvaihto sekä ergonomisuus, mikä vanhoista toimitiloista saattaa puuttua täysin. Jos hyvinvoinnin haluaa viedä vielä pidemmälle ja tehdä tästä jopa toimitilojen valttikortin, voi tiloihin tuoda kuntosalin tai joogahuoneen, joissa voidaan pitää vaikka kesken päivän virkistäytymishetken. Tämä on jo monissa yrityksissä käytössä maailmalla. Lounastauolla tai töiden jälkeen työnantajat on mahdollistaneet kuntoiluhetken työntekijöilleen. 

 

Ekologisuus valttina

Ympäristöystävällisyyttä painotetaan joka paikassa nykyisin, myös toimitiloissa. Tämä on ehkä vähintä mitä toimistosaneerauksen yhteydessä kannattaa ottaa huomioon. Ekologisuutta voi lisätä tuomalla tilaan mukaan automaatiota.  Automaatiotekniikka huolehtii että sähköä ei kuluteta turhaan, vaan esimerkiksi laitteiden sähkön kulutus estetään kun niitä ei käytetä, ja ilmastoinnin tehokkuus määräytyy sen mukaan miten paljon ihmisiä on paikalla. Tällä voidaan saavuttaa paljon energiasäästöä.

Tärkeää on myös kierrätyksen huomiointi materiaalien valinnassa ja että kierrätys on mahdollistettu tilan käyttäjille. Myöskin jo rakennusvaiheessa kannatta huomioida tämä ja valita kestävää kehitystä tukevia rakennus- ja sisustusmateriaaleja.

minusta

Putkiremontit eri kohteissa

Onko putkiremontti suunnitteilla tai jo kenties käynnissä? Tässä blogissa on kirjoituksia erilaisiin putkiremontteihin liittyen. Remontin suunnittelu ja sekä toteutus vaihtelee todella paljon pientalon ja kerrostalon välillä. Kerrostalon putkiremontin suunnittelu alkaa jo hyvin paljon aiemmin ennen itse remontin alkua, koska siinä on monta vaihetta jotka taloyhtiö hyväksyttää. Itse remontin aikana myös on enemmän haasteita kuin monissa muissa remonteissa, koska kaikkia asukkaita pitää tiedottaa remontin eri vaiheista. Pientalon putkiremontti ei taas vaadi tällaisia toimenpiteitä mutta siinä on taas muut omat asiansa. Tänne blogiin on tuotu esimerkkejä molemmista. Jos olet asukas taloyhtiössä ja talossa missä tehdään putkiremonttia, toivottavasti saat blogista apua myös siinä tapauksessa.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

27 March 2020
Kylpyhuone koetaan yleensä aika tylsäksi paikaksi, jossa ei tarvitse viihtyä pitkään. Toisaalta vietämme siellä yllättävän paljon aikaa, joten miksi e

12 March 2020
Betoni on yksi kestävimmistä rakennusmateriaaleista ja näin ollen myös suosituimmista. Sitä käytetään tyypillisimmin silloissa, padoissa, kanavissa, r

13 February 2020
Rauta on kestävä materiaali monin tavoin ja sen ehdoton valtti on lujuus. Myös sen paino-lujuussuhde on loistava, sillä kevyetkin rakenteet ovat eritt

tag