Onko putkiremontti sittenkään niin stressaavaa asukkaalle?

Putkiremontti kuulostaa korvaan äkkiseltään ikävältä asialta. Monesti siitäkin syystä ettei tiedä mitä putkiremontti käytännössä tarkoittaa, vaan olettaa sen vaan olevan todella hankala asia. Toisaalta jos miettii lopputulosta, niin sehän on aivan huippu juttu. Sen myötä saa usein täysin uudistetun ja toimivan wc- ja suihkutilan. Se tuo siis mukanaan asumisviihtyvyyttä. Tässä blogissa olisi tarkoitus tuoda esille miten putkiremonttiin valmistaudutaan ja mitä sen jälkeen voi odottaa. Näin asia on tutumpi eikä tunnu niin vaivalloiselta tai isolta asialta. Yritys kuten esimerkiksi Viikin Rakennus Oy, tekee putkiremontteja.

 

Ennen putkiremonttia

Taloyhtiöillä valmistelu voi viedä aikaa hyvinkin paljon, sillä siihen liittyy paljon alustavaa keskustelua ja selvitystyötä, osakkaiden mielipiteiden saamista eri valintoihin, suunnitelmia ja tiedostusta asukkaiden suuntaan. Voitaisiin sanoa että taloyhtiössä remonttia on yleensä valmisteltu toista vuotta ennen kuin rakennusmiehet ovat paikan päällä.

Asukkaan kannattaa ennen putkiremonttia tarkkailla putkien ja pesutilojen kuntoa, ja näitä taloyhtiö yleensä kartoittaakin ennen remontin aloitusta. Jos huomaa putkivuodon merkkejä tai muuta vikaa, kannattaa niistä aina ilmoittaa taloyhtiölle, eikä esimerkiksi odottaa alkavaa remonttia, sillä vuodot saattavat aiheuttaa pahimmillaan isoja lisäkustannuksia.

Asunnon omistajan huolehdittavana ennen remontin aloitusta on tuoda esiin omat toiveet remontista ja päätöksiin voi vaikuttaa osallistumalla taloyhtiön kokouksiin. Taloyhtiön hallituksen tehtävänä on hoitaa remontista tiedottaminen ja isännöitsijä hoitaa remonttihankkeen etenemistä, hallituksen tekemien päätösten pohjalta.

Kun päätöksen putkiremontin sisällöstä on tehty, asukkaan tehtäväksi jää toimia taloyhtiön tiedotteiden mukaisesti ja seurata remonttiin liittyvää viestintää. Jokainen voi valmistautua varmistamalla että saa suojattua irtaimistonsa remonttipölyltä remontin aikana. Olisi myös hyvä miettiä etukäteen missä asuu remontin ajan. Hyviä vaihtoehtoja ovat muun muassa sukulaiset, vapaa-ajanasunto, kesämökki tai väliaikaisasunto. Joskus on jopa mahdollista asua asunnossa remontin ajan. Jos olet vuokralaissuhteessa, silloin sinun tarvitsee maksaa vain alennettua vuokrahintaa.

 

Remontin jälkeen

Remontti kestää yleensä noin 6-12 viikkoa ja sen päätyttyä tarkastuksen jälkeen huoneistot luovutetaan käyttöön. Tärkeää on että remontin jälkeen ilmenevistä puutteista ilmoitetaan heti isännöitsijälle. Se on oleellista remonttiin kuuluvan takuun kannalta. Muuten voi vain rentoutua ja nauttia remontin lopputuloksesta

minusta

Putkiremontit eri kohteissa

Onko putkiremontti suunnitteilla tai jo kenties käynnissä? Tässä blogissa on kirjoituksia erilaisiin putkiremontteihin liittyen. Remontin suunnittelu ja sekä toteutus vaihtelee todella paljon pientalon ja kerrostalon välillä. Kerrostalon putkiremontin suunnittelu alkaa jo hyvin paljon aiemmin ennen itse remontin alkua, koska siinä on monta vaihetta jotka taloyhtiö hyväksyttää. Itse remontin aikana myös on enemmän haasteita kuin monissa muissa remonteissa, koska kaikkia asukkaita pitää tiedottaa remontin eri vaiheista. Pientalon putkiremontti ei taas vaadi tällaisia toimenpiteitä mutta siinä on taas muut omat asiansa. Tänne blogiin on tuotu esimerkkejä molemmista. Jos olet asukas taloyhtiössä ja talossa missä tehdään putkiremonttia, toivottavasti saat blogista apua myös siinä tapauksessa.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

27 March 2020
Kylpyhuone koetaan yleensä aika tylsäksi paikaksi, jossa ei tarvitse viihtyä pitkään. Toisaalta vietämme siellä yllättävän paljon aikaa, joten miksi e

12 March 2020
Betoni on yksi kestävimmistä rakennusmateriaaleista ja näin ollen myös suosituimmista. Sitä käytetään tyypillisimmin silloissa, padoissa, kanavissa, r

13 February 2020
Rauta on kestävä materiaali monin tavoin ja sen ehdoton valtti on lujuus. Myös sen paino-lujuussuhde on loistava, sillä kevyetkin rakenteet ovat eritt

tag