Raudoituspalvelut betonin vahvistajana eri rakennusprojekteissa

Rauta on kestävä materiaali monin tavoin ja sen ehdoton valtti on lujuus. Myös sen paino-lujuussuhde on loistava, sillä kevyetkin rakenteet ovat erittäin kestäviä. Erityisen hyvä ja hyödyllinen yhdistelmä rakennusmateriaalina siitä tulee betonin kanssa. Betoni on taas maailman eniten käytetyin rakennusmateriaali. Sen lisäksi että sitä käytetään rakennuksissa, on se erityisen suosittu myös silloissa, padoissa, voimalaitoksissa ja satamissa. Sen hyviä ominaisuuksia ovat kestävyys, kosteuden kesto, muokattavuus ja edullisuus. Betoni on myös täysin luonnollinen materiaali sekä ekologinen sen kestävyyden vuoksi ja esimerkiksi myös siksi, että se pitää lämpöä tehokkaasti tiiviydensä vuoksi. Sen voi myös täysin kierrättää sekä uusiokäyttää.

Vaikka betonilla on erittäin kestävä materiaali puristusominaisuuksiltaan, mutta vetolujuutta sillä ei juurikaan ole. Rautaa käytetään raudoituksen muodossa vahvistamaan betonirakennetta. Raudoituspalvelu tuo betonille vetolujuuden ja toistaalta betoni suojaa rautaa korroosiolta. Raudoituksen ansiosta on betonista mahdollista tehdä vaakasuoria kantavia osia, jotka on välttämättömiä monissa rakennuskohteissa.

 

Missä Raudoituspalvelua tarvitaan?

Suurimmillaan raudoitusta näkee käytettävän siltojen rakennuksessa. Tämän olet saattanut nähdäkin sillanrakennustyömaan ohittaessasi, että sillan runkoa rakennettaessa siihen tehdään tiheää rautaverkostoa ja ehkä olet miettinytkin että eikös siltaa tehdä betonista. Kestävä betonisilta vaatii sisälleen yllättävän paljon raudoitusta. Kuten aiemmin sanottu, sen avulla se saa lujuutensa varsinkin vaakaviivaisiin osiin.

Toinen kohde, jossa olet saattanut nähdä raudoituspalvelun työn jälkeä, on talon perustustyöt. Kun taloon tehdään betoniperustusta, rakennetaan ensin talon perustan muotoinen muotti, johon raudoitus asetellaan ja betoni kaadetaan muottiin. Betoniperustus on suosittu erityisesti nopeuden ja kustannustehokkuuden takia. Toki perustustyylin valintaan vaikuttaa maaperä ja sen kestävyys, mutta valubetoni on silti yksi suosituin pientalojen perustamistapa.

Raudoitus voi olla monelle rakentajalle tuttu juttu lattialämmityksen asennuksessa, jossa lattialämmitys asennetaan betoniin harjateräksen avulla. Ennen betonin valua asennetaan lattiaan yleensä murskekerros, routasuojalevy ja harjateräs. Tämän jälkeen itse lattialämmityksen putket asennetaan teräkseen kiinni ja lopuksi betoni valetaan lattiaan.

Raudoituksen asennuksessa eli ankkuroinnissa on useampaa eri tapaa. Se kuinka huolella asennus tehdään, on suuri vaikutus kestävään lopputulokseen. Ankkurointi voidaan tehdä tartunnalla, koukkujen tai lenkkien avulla, hitsatuilla poikittaistangoilla tai ankkurikappaleilla. Raudoituspalveluja tarjoaa esimerkiksi: Nord Raudoitus Oy.

minusta

Putkiremontit eri kohteissa

Onko putkiremontti suunnitteilla tai jo kenties käynnissä? Tässä blogissa on kirjoituksia erilaisiin putkiremontteihin liittyen. Remontin suunnittelu ja sekä toteutus vaihtelee todella paljon pientalon ja kerrostalon välillä. Kerrostalon putkiremontin suunnittelu alkaa jo hyvin paljon aiemmin ennen itse remontin alkua, koska siinä on monta vaihetta jotka taloyhtiö hyväksyttää. Itse remontin aikana myös on enemmän haasteita kuin monissa muissa remonteissa, koska kaikkia asukkaita pitää tiedottaa remontin eri vaiheista. Pientalon putkiremontti ei taas vaadi tällaisia toimenpiteitä mutta siinä on taas muut omat asiansa. Tänne blogiin on tuotu esimerkkejä molemmista. Jos olet asukas taloyhtiössä ja talossa missä tehdään putkiremonttia, toivottavasti saat blogista apua myös siinä tapauksessa.

Haku

Viimeisimmät julkaisut

23 May 2024
Vesisäiliöauton tilaus voi olla tarpeellinen toimenpide monissa erilaisissa tilanteissa, olipa kyse sitten yksityishenkilöiden, yritysten tai julkisen

25 April 2024
Uudisrakentaminen on merkittävä osa yhteiskunnan kehitystä ja kasvua, tarjoten uusia koteja, työpaikkoja ja palveluita. Tässä blogissa tutustumme lähe

25 March 2024
Uusintasaumaus on tärkeä osa rakennusten ylläpitoa ja kunnossapitoa, ja se voi tuoda monia hyötyjä niin ulkonäön kuin rakenteellisen kestävyydenkin ka

tag