Keittiöremontti on arvokas investointi

Oman kodin remontoiminen on jännittävää puuhaa. Toisinaan se on unelmien täyttymys, toisinaan taas stressitekijä. Usein molempia näistä tunteista on remonttihankkeessa mukana. Keittiön remontoiminen oman maun mukaan on usean asunnon omistajan suuri haave. Keittiö on suuressa osassa jokapäiväistä elämäämme ja sen toimivuus vaikuttaa arkeemme huomattavasti. Siksi keittiö kannattaakin mahdollisuuksien mukaan suunnitella juuri omiin tarpeisiin sopivaksi. Tässä artikkelissani tuon esiin muutamia keittiöremonttia suunnittelevalle tärkeitä asioita.

Mieti paljonko rahaa sinulla on käytettävissäsi

Ensimmäisenä remontin suunnittelussa tulee miettiä siihen varattavaa budjettia. Saatavilla olevan rahamäärän puitteissa voidaan alkaa pohtia sopivia toimia. Jos mahdollista, kannattaa vanhasta keittiöstä säästää mahdollisimman paljon. Näin voit säästää myös materiaalikuluissa. Myös vanhan keittiön muoto kannattaa pitää mielessä, ja suunnitella uusi näiden puitteiden mukaan. Esimerkiksi vesi- ja sähköliitäntöjen siirtelemisestä syntyy erillisiä kustannuksia, joten sitä kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää. Joskus toki toiveissa on aivan uusi keittiö, joskus jopa aivan eri paikassa kuin edellinen. Tällainen projekti vaatii huomattavasti enemmän varoja ja aikaa kuin pieni pintaremontti.

Keittiö yksilöllisten tarpeiden mukaan

Keittiötä suunnitellessa kannattaa pitää mielessä siellä työskentelevät ihmiset. Esimerkiksi ihmisten pituus asettaa erilaisia vaatimuksia, sillä lyhyelle ihmiselle korkea työtaso ja yläkaapit aiheuttavat hankaluuksia kun pitkä henkilö taas saa selkänsä kipeäksi liian matalan tason ääressä kokatessaan. Keittiön järjestys on niin ikään asia, johon tulee kiinnittää huomiota. Kalusteiden sijoittelulla on suuri merkitys työskentelyn sujuvuuteen. Jos mahdollista, mieti siis etukäteen mahdollisimman tarkkaan omia työskentelytapojasi ja tarpeitasi keittiön suhteen. Voit pohtia myös edellisen keittiön vikoja ja suunnitella niiden pohjalta toimivamman, uuden keittiön.

Hyödynnä ammattilaisten apua

Keittiön suunnitteluun saa paljon apua siihen erikoistuneilta yrityksiltä. Yksi sellainen on esimerkiksi Oulun Remontti Idea Oy. Ammattilaiset suunnittelijat osaavat ottaa huomioon monia sellaisia seikkoja, jotka eivät tule jokaiselle mieleen. He myös tietävät markkinoiden uusimmat tuulet ja osaavat suositella parhaat ratkaisut omiin tarpeisiisi.

Remontin toteuttamiseen kannattaa ehdottomasti palkata ammattilainen. Keittiöremontti on suuritöinen ja arvokas saneeraus, eikä sitä kannata toteuttaa hätiköiden tai halvalla. Pidemmän päälle tässä säästäminen nimittäin saattaa tuoda kaikenlaisia kuluja eikä heikko työnjälki ilahduta silmää. Sähkötöihin ja eristämiseen tarvitaan joka tapauksessa näiden alojen ammattilainen. Sopivaa tekijää kannattaa kysellä tutuilta ja tarjouspyyntöjä laittaa useampaan yritykseen, jotta löydät sinulle parhaan vaihtoehdon.

minusta

Putkiremontit eri kohteissa

Onko putkiremontti suunnitteilla tai jo kenties käynnissä? Tässä blogissa on kirjoituksia erilaisiin putkiremontteihin liittyen. Remontin suunnittelu ja sekä toteutus vaihtelee todella paljon pientalon ja kerrostalon välillä. Kerrostalon putkiremontin suunnittelu alkaa jo hyvin paljon aiemmin ennen itse remontin alkua, koska siinä on monta vaihetta jotka taloyhtiö hyväksyttää. Itse remontin aikana myös on enemmän haasteita kuin monissa muissa remonteissa, koska kaikkia asukkaita pitää tiedottaa remontin eri vaiheista. Pientalon putkiremontti ei taas vaadi tällaisia toimenpiteitä mutta siinä on taas muut omat asiansa. Tänne blogiin on tuotu esimerkkejä molemmista. Jos olet asukas taloyhtiössä ja talossa missä tehdään putkiremonttia, toivottavasti saat blogista apua myös siinä tapauksessa.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

27 June 2022
Lokakaivon tyhjentäminen on erittäin tärkeä osa viemärijärjestelmän kunnossapitoa. Suomessa kunnallisten viemäriverkostojen ulkopuolella on karkeasti

22 March 2022
Salaojat ovat tärkeässä osassa rakennuksen kunnossa pysymisen kannalta. Toimivalla salaojasysteemillä ja usein niihin saumattomasti liittyvällä sadeve

15 February 2022
Saneerauksesta puhuttaessa tarkoitetaan korjausrankentamista. Kohteena voi olla julkisivu, kylpyhuone, makuuhuone, keittiö, varasto, tai mikä tahansa

tag