Muuraukset ja massaukset kesämökin kunnostus- ja rakennusprojekteissa

Kevät ja kesä ovat aikaa, jolloin kesämökit ympäri Suomea herätellään talviuniltaan. Usein se tarkoittaa myös monenlaisen projektin suunnittelua, aloittamista ja tietenkin viimekesäisten projektien päätökseen saattamista. Kesämökin parantelu, kunnostaminen ja huoltaminen on jokaisen kesämökkeilijän rakas harrastus, joka ei koskaan tule valmiiksi, vaan innostaa aina uusiin ideoihin. Joskus mökkikauden avautuessa saattaa olla odottamassa isompikin projekti, esimerkiksi uuden takan tai vaikkapa pihagrillin muuraukset. Osa mökin projekteista on helppo toteuttaa itse, mutta joihinkin voi olla parempi käyttää ammattilaisen asiantuntemusta ja apua.

Kesämökin uuden takan muuraus

Useimmassa suomalaisessa kesämökissä on takka, joka toimii paitsi lämmittäjänä, kuivaajana, tunnelman luojana ja myös ruoanlaitto paikkana. Nykyiset takat ovat myös energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä. Takkoja löytyy erilaisilla ominaisuuksilla moneen makuun ja siksi on hyvä selvittää, mikä tulisi olemaan takan päätarkoitus. Jos takan vaihtaminen on tämän kesän ohjelmassa, kannattaa tilata muurausalan ammattilainen tekemään kartoituskäynti. Takan rakennuksessa tulee noudattaa määräyksiä ja ohjeita ja joissain tapauksissa täytyy myös hakea rakennuslupaa.

Savupiippujen ja hormien tarkistus ja massaukset

Ennen takan muurausta, täytyy myös tarkistaa, että lattia ja välipohja kestävät takan painon ja että takka ja hormi ovat yhteen sopivia. Savupiippu ja hormi täytyy myös tarkastaa. Jos hormissa tai piipussa on haurastumia tai kulumia, täytyy ne ensin kunnostaa. Massaus on tekniikka, jota yleensä käytetään piippujen, hormien ja yleensäkin muurattujen rakenteiden kunnostamiseen ja vahvistamiseen.

Pihagrillin muuraus

Pihagrillin muuraus on projekti, joka on helpompi toteuttaa myös itse, jos tietoa, taitoa ja intoa riittää. Grillejä toki myydään valmiina joka lähtöön, mutta itse tekemällä saa persoonallisen ja ominaisuuksiltaan juuri sellaisen kun haluaa. Pihagrillin voi myös rakentaa kierrätysmateriaaleista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että muuraaminen näyttää helpommalta, kuin se on. Kannattaa varautua, että kaikki ei ehkä onnistukaan heti. Muuraritkin opiskelevat ammattiin muutaman vuoden, joten jos kokemusta muurauksesta ei valmiiksi löydy, vaatii todennäköisesti hieman harjoitusta, että jälki alkaa näyttämään hyvältä.

Kesälomalla kannattaa ehdottomasti nauttia uusien taitojen opiskelusta ja mökin kesäprojektien valmistumisesta. Vaativiin muurausprojekteihin, kuten tulisijojen, takkojen, savupiippujen ja seinien muuraamiseen kannattaa käyttää asiantuntevaa ammattilaista.

Lisätietoja muurauksesta ja muurauskohteiden tarkistuksesta voit esimerkiksi lukea Suomen tekninen muuraus Oy sivuilta.

minusta

Putkiremontit eri kohteissa

Onko putkiremontti suunnitteilla tai jo kenties käynnissä? Tässä blogissa on kirjoituksia erilaisiin putkiremontteihin liittyen. Remontin suunnittelu ja sekä toteutus vaihtelee todella paljon pientalon ja kerrostalon välillä. Kerrostalon putkiremontin suunnittelu alkaa jo hyvin paljon aiemmin ennen itse remontin alkua, koska siinä on monta vaihetta jotka taloyhtiö hyväksyttää. Itse remontin aikana myös on enemmän haasteita kuin monissa muissa remonteissa, koska kaikkia asukkaita pitää tiedottaa remontin eri vaiheista. Pientalon putkiremontti ei taas vaadi tällaisia toimenpiteitä mutta siinä on taas muut omat asiansa. Tänne blogiin on tuotu esimerkkejä molemmista. Jos olet asukas taloyhtiössä ja talossa missä tehdään putkiremonttia, toivottavasti saat blogista apua myös siinä tapauksessa.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

27 June 2022
Lokakaivon tyhjentäminen on erittäin tärkeä osa viemärijärjestelmän kunnossapitoa. Suomessa kunnallisten viemäriverkostojen ulkopuolella on karkeasti

22 March 2022
Salaojat ovat tärkeässä osassa rakennuksen kunnossa pysymisen kannalta. Toimivalla salaojasysteemillä ja usein niihin saumattomasti liittyvällä sadeve

15 February 2022
Saneerauksesta puhuttaessa tarkoitetaan korjausrankentamista. Kohteena voi olla julkisivu, kylpyhuone, makuuhuone, keittiö, varasto, tai mikä tahansa

tag