Kattoremontti parantaa katon toimivuutta ja nostaa talon arvoa

Katto on tärkeässä osassa jokaisessa talossa ja sitä kannattaakin huoltaa säännöllisesti, että se säilyisi mahdollisimman hyvässä kunnossa ja suojaisi taloa parhaalla tavalla. Kattomateriaaliksi on tarjolla paljon erilaisia vaihtoehtoja ja valinta kannattaa tehdä omien tarpeiden ja katolta haluttavien ominaisuuksien mukaan. Kattomateriaaliksi voi valita saman materiaalin, mikä katossa on ollut aiemminkin, mutta sen voi myös vaihtaa toiseen materiaaliin, joka toisinaan voi olla kannattavaa. Yleisimmin käytettävät materiaalit Suomessa ovat peltikatto, tiilikatto, huopakatto ja turvekatto. Kun kattoremontti on ajankohtainen, kattomateriaalia valitessa kannattaa käyttää ammattilaisen asiantuntemusta, koska kaikki kattomateriaalit eivät sovi kaikkiin taloihin.

Mitä kannattaa huomioida kattomateriaalia valitessa

Kattomateriaalin valintaan vaikuttavat sekä katto- että rakennustyyppi. Onko kyseessä omakotitalo, kesämökki, rivitalo tai kerrostalo. Kattomateriaalien hinnoissa on eroja, mutta halvin materiaali ei välttämättä tässäkään tapauksessa tule kokonaiskustannuksiltaan halvimmaksi. Edullinen kattomateriaali ei välttämättä kestä niin hyvin, kun kalliimpi, mutta laadukkaampi materiaali. Hyvän kattomateriaalin ei myöskään tarvitse olla markkinoiden kallein vaihtoehto, mutta kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi siihen, kuinka usein materiaali täytyy huoltaa, minkälainen asennusprosessi sillä on ja mikä on sen keskimääräinen käyttöikä.

Yleisimmät kattomateriaalit

Peltikatto on Suomessa kaikista yleisin kattomateriaali, joka on oikein huollettuna pitkäikäinen, helppohoitoinen ja tyylikäs. Peltikattotyyppejä on erilaisia, niitä saa myös monissa eri väreissä ja erilaisilla pinnoitteilla. Peltikaton etuna on sen helppo asennettavuus ja se on myös yleensä edullinen vaihtoehto.

Tiilikatto on hiljainen kattomateriaali, joka eristää ulkoa tulevia ääniä, kuten sateen ropinaa, mutta sen asentamiseksi täytyy rakennuksessa olla tarpeeksi vahvat kattorakenteet. Tiilikaton etuna on sen hiljaisuuden lisäksi se, että se on kestävä materiaali, joka kestää hyvin esimerkiksi ilmansaasteita, sateita, auringon säteilyä ja vaihtuvia sääolosuhteita. Tiilikaton materiaalina voi olla betonitiili tai savitiili.

Huopakatto on kevyt, hiljainen ja helppohoitoinen kattomateriaali. Sen kunto täytyy tarkistaa säännöllisesti ja puhdistus- ja korjaustoimenpiteet täytyy tehdä heti tarvittaessa. Huopakattoratkaisuja on myös erilaisia, kuten esimerkiksi bitumikatto, palahuopakatto ja rullahuopakatto.

Turvekatto tai viherkatto on myös kasvattanut koko ajan suosiotaan ja se suojaa rakennusta ja tasaa lämmönvaihteluita. Viherkatto on elävästä kasvillisuudesta rakennettu katto, jolla on paljon positiivisia ominaisuuksia ympäristön ja talon kannalta. Kattoremontit hoitaa ammattimaiseseti Reecon Oy.

minusta

Putkiremontit eri kohteissa

Onko putkiremontti suunnitteilla tai jo kenties käynnissä? Tässä blogissa on kirjoituksia erilaisiin putkiremontteihin liittyen. Remontin suunnittelu ja sekä toteutus vaihtelee todella paljon pientalon ja kerrostalon välillä. Kerrostalon putkiremontin suunnittelu alkaa jo hyvin paljon aiemmin ennen itse remontin alkua, koska siinä on monta vaihetta jotka taloyhtiö hyväksyttää. Itse remontin aikana myös on enemmän haasteita kuin monissa muissa remonteissa, koska kaikkia asukkaita pitää tiedottaa remontin eri vaiheista. Pientalon putkiremontti ei taas vaadi tällaisia toimenpiteitä mutta siinä on taas muut omat asiansa. Tänne blogiin on tuotu esimerkkejä molemmista. Jos olet asukas taloyhtiössä ja talossa missä tehdään putkiremonttia, toivottavasti saat blogista apua myös siinä tapauksessa.

Haku

Viimeisimmät julkaisut

26 June 2024
Teollisuushallit ja toimitilat ovat tärkeä osa liiketoiminnan menestystä. Oikeanlaisen tilan valitseminen voi vaikuttaa suoraan yrityksen tehokkuuteen

23 May 2024
Vesisäiliöauton tilaus voi olla tarpeellinen toimenpide monissa erilaisissa tilanteissa, olipa kyse sitten yksityishenkilöiden, yritysten tai julkisen

25 April 2024
Uudisrakentaminen on merkittävä osa yhteiskunnan kehitystä ja kasvua, tarjoten uusia koteja, työpaikkoja ja palveluita. Tässä blogissa tutustumme lähe

tag