Volvo Penta korjaamo pitää laatumoottorin kunnossa

Ruotsissa 1900-luvun alussa perustettu Volvo Penta on tullut tunnetuksi laadukkaiden venemoottorien valmistajana. Laadukas moottorikin kaipaa kuitenkin säännöllistä huoltoa. Luovuttamalla moottorin ammattimaisen korjaamon huollettavaksi säännöllisin väliajoin käyttäjä voi pidentää koneen käyttöikää merkittävästi.

Volvo Penta tunnetaan laadukkaista moottoreista

Veneenmoottoreita rakentava Penta-yritys perustettiin vuonna 1907 Ruotsissa. Siitä kehittyi nopeasti merkittävä polttomoottoreiden valmistaja. Ensi alkuun yritys keskittyi nimenomaan veneiden ja laivojen moottoreiden valmistamiseen, mutta vuonna 1925 Volvon perustaja Assar Gabrielsson, joka etsi sopivaa virranlähdettä ensimmäisiin autoihinsa, otti yhteyttä Pentaan. Hänen tilauksestaan Penta suunnitteli autoon soveltuvan nelisylinterisen, 28 hevosvoimalla varustetun polttomoottorin Volvo ÖV 4:ään.

Volvolla oltiin tyytyväisiä Pentan toimittamiin moottoreihin, ja yhteistyö jatkui tiiviinä seuraavan vuosikymmenen ajan. Vuonna 1935 Volvo päätti ostaa Pentan toiminnan ja Pentasta tuli Volvon tytäryhtiö Volvo Penta.

Penta ei kuitenkaan siirtynyt toimittamaan moottoreita pelkästään Volvolle, vaan on jatkanut venemoottoreiden rakentamista tähän päivään saakka. Yritys on ollut yksi venealan suurimpia edelläkävijöitä ja kehittänyt monia tärkeitä alan innovaatioita. Volvo Pentan verstaalta ovat lähtöisin muun muassa sisäperämoottori ja vastakkaisiin suuntiin pyörivillä potkureilla varustetut moottorit. Volvo Pentan moottorit nauttivat suurta arvostusta, ja niitä käyttääkin yli 140 venevalmistajaa mukaan lukien Fairline Boats, Sunseeker, Riviera, Four Winns, Sea Ray, Hanse ja Cranchi.

Volvo Penta korjaamo varmistaa laatumoottorin toimimisen pitkään

Hyväkin moottori tarvitsee kuitenkin säännöllistä huoltoa pysyäkseen kunnossa. Moottorin säännöllinen määräaikaishuolto paitsi pidentää moottorin käyttöikää, myös säästää ikäviltä yllätyksiltä. Veneilystä puhuttaessa tämä on myös turvallisuustekijä; kukaan tuskin haluaa jäädä vedenvaraan moottorin yhtäkkiä simahtaessa avomerellä.

Veneen moottori on hyvä huollattaa aina syksyisin samalla, kun vene nostetaan vedestä. Tällä tavoin moottori voidaan valmistaa talvehtimista varten, ja varmistaa, että se lähtee jälleen helposti toimimaan keväällä. Vuosittaisen huollon yhteydessä vaihdetaan öljyt ja moottorin osat puhdistetaan suolaisesta merivedestä, jonka jälkeen ne rasvataan. Tällä tavoin varmistetaan, että suolainen merivesi ei jää syövyttämään tai ruostuttamaan metallia talven yli. Samalla on hyvä tarkistaa, tarvitseeko moottori radikaalimpia korjaustoimenpiteitä, kuten esimerkiksi osien tai tiivisteiden vaihtoa.

Kun säännöllisestä huollosta ja korjauksista vastaa ammattitaitoinen Volvo Penta korjaamo, saadaan laatumoottorin ominaisuudet hyödynnettyä, ja kone kestää hyvänä pitkään. S-Marin Oy huoltaa Volvo Penta moottorit ammattitaidolla.

minusta

Putkiremontit eri kohteissa

Onko putkiremontti suunnitteilla tai jo kenties käynnissä? Tässä blogissa on kirjoituksia erilaisiin putkiremontteihin liittyen. Remontin suunnittelu ja sekä toteutus vaihtelee todella paljon pientalon ja kerrostalon välillä. Kerrostalon putkiremontin suunnittelu alkaa jo hyvin paljon aiemmin ennen itse remontin alkua, koska siinä on monta vaihetta jotka taloyhtiö hyväksyttää. Itse remontin aikana myös on enemmän haasteita kuin monissa muissa remonteissa, koska kaikkia asukkaita pitää tiedottaa remontin eri vaiheista. Pientalon putkiremontti ei taas vaadi tällaisia toimenpiteitä mutta siinä on taas muut omat asiansa. Tänne blogiin on tuotu esimerkkejä molemmista. Jos olet asukas taloyhtiössä ja talossa missä tehdään putkiremonttia, toivottavasti saat blogista apua myös siinä tapauksessa.

Haku

Viimeisimmät julkaisut

23 May 2024
Vesisäiliöauton tilaus voi olla tarpeellinen toimenpide monissa erilaisissa tilanteissa, olipa kyse sitten yksityishenkilöiden, yritysten tai julkisen

25 April 2024
Uudisrakentaminen on merkittävä osa yhteiskunnan kehitystä ja kasvua, tarjoten uusia koteja, työpaikkoja ja palveluita. Tässä blogissa tutustumme lähe

25 March 2024
Uusintasaumaus on tärkeä osa rakennusten ylläpitoa ja kunnossapitoa, ja se voi tuoda monia hyötyjä niin ulkonäön kuin rakenteellisen kestävyydenkin ka

tag