Saneeraus tuo uutta ilmettä asuinympäristöön

Saneerauksesta puhuttaessa tarkoitetaan korjausrankentamista. Kohteena voi olla julkisivu, kylpyhuone, makuuhuone, keittiö, varasto, tai mikä tahansa jo olemassa oleva rakennus tai tila. Myös esimerkiksi sähkösaneerauksia voidaan tehdä.
Tässä kirjoituksessa tahdonkin tuoda asioita esille, joita on hyvä ottaa huomioon kun edessä on esimerkiksi keittiön tai kylpyhuoneen saneeraus. Suunnitteluvaiheessa on tärkeää ottaa huomioon omat odotukset sekä miettiä myös budjettia. Ammattilaisilta sekä myös internetistä löytää paljon hyviä vinkkejä erilaisiin saneerauksiin liittyen, ja yksi tärkein osa-alue onkin löytää ammattilainen jonka kanssa visiot kohtaavat. Kun pidetään huolta siitä, että haluttu lopputulos on selkeä kaikille osapuolille, vältytään mahdollisilta korjauksilta ja muilta. Saneeraus harvoin tehdään montaa kertaa, mutta silloin kun sen aika on, tulee muistaa että lopputuloksen kanssa todennäköisesti tullaan elämään pidempäänkin.

Saneeraus alkaa suunnittelulla

Jos idea on vielä hakusessa pintaremontin suhteen, voi olla hyvä idea ottaa paperi ja kynä, ja kirjoittaa muutamia ideoita ylös. Inspiraatiota löytyy monesta paikkaa, ja kuten mainittu, on hyvä miettiä budjettia, ja mieluummin miettiä se hieman yläkanttiin. Kun tarjouspyyntöjä on lähetetty, ja löydetty se oikea ammattilainen, voivat käytännön työt alkaa. Oli kyseessä keittiön tai kylpyhuoneen saneeraus, alkaa se vanhojen kalusteiden purkamisella. Jos kiinteistö on kovin vanha, voi olla hyvä idea tehdä kylpyhuoneeseen kosteustarkastus jolloin voidaan selvittää, onko mahdollisesti muutakin saneerattavaa kuin pelkästään pinnat. Saneeraus sisältää myös uusien kalusteiden asennuksen, sekä mahdolliset sähkö- ja LVI-työt, itse saneerauksesta sekä tarkoituksesta riippuen. Käytännöllisyys on hyvä ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Keittiön saneeraus on hyvä tehdä siten, että mietitään tarpeellisia työtasoja sekä työvalaistusta. Kaappien sijoittelu sekä se, miten kaapit sulkeutuvat, ovat tärkeässä osassa. Saneerauksen yhteydessä on hyvä selvittää, onko kotitalousvähennys mahdollinen. Saneeraukset on hyvä ulkoistaa ammattilaisille, kuten Raumalla toimiva Veljet Mäkilä Oy.

Myös yrityksiä voidaan saneerata

Tähän mennessä olemme jo oppineetkin; saneeraus on laaja käsite. Tiesitkö, että myös yrityksiä on mahdollista saneerata? Tällöin puhutaan velkasaneerauksesta, ja tarkoituksena on parantaa ylivelkaantuneen yrityksen toimea. Usein tämä on toinen vaihtoehto konkurssille. Jos velkoja ei pysty hoitaa ajoissa, voidaan silloin hakea yrityssaneerausta. 

minusta

Putkiremontit eri kohteissa

Onko putkiremontti suunnitteilla tai jo kenties käynnissä? Tässä blogissa on kirjoituksia erilaisiin putkiremontteihin liittyen. Remontin suunnittelu ja sekä toteutus vaihtelee todella paljon pientalon ja kerrostalon välillä. Kerrostalon putkiremontin suunnittelu alkaa jo hyvin paljon aiemmin ennen itse remontin alkua, koska siinä on monta vaihetta jotka taloyhtiö hyväksyttää. Itse remontin aikana myös on enemmän haasteita kuin monissa muissa remonteissa, koska kaikkia asukkaita pitää tiedottaa remontin eri vaiheista. Pientalon putkiremontti ei taas vaadi tällaisia toimenpiteitä mutta siinä on taas muut omat asiansa. Tänne blogiin on tuotu esimerkkejä molemmista. Jos olet asukas taloyhtiössä ja talossa missä tehdään putkiremonttia, toivottavasti saat blogista apua myös siinä tapauksessa.

Haku

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

30 May 2023
Moni kerrostaloyhtiö, kunta tai vanhan pientalon ostaja miettii samaa kysymystä, kannattaako rakennus purkaa kokonaan maan tasalle vai purkaa vain osi

28 March 2023
Kylpyhuoneremontissa on monta asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Kylpyhuoneen saneeraus kannattaa suunnitella niin, että l

14 December 2022
Kylpyhuoneremontti on usein yksi kodin suurista ja arvokkaista projekteista ja sen vuoksi se kannattaa aloittaa huolellisella suunnittelulla. Jos kalu

tag