Kylpyhuoneremontti kannattaa toteuttaa enrgiansäästö mielessä

Kylpyhuoneremontti on usein yksi kodin suurista ja arvokkaista projekteista ja sen vuoksi se kannattaa aloittaa huolellisella suunnittelulla. Jos kalusteiden ja tekniikan kannalta ei ole tarpeellista laittaa koko kylpyhuonetta remonttiin, voi sen ilmettä virkistää ja uudistaa esimerkiksi pintaremontilla. On myös tärkeää valita kalusteet, jotka ovat toimivat ja auttavat vähentämään energian- ja vedenkultusta. Mukavaa, että olet löytänyt blogimme. Tällä kertaa aiheena ovat pesuhuoneremontit, joten jos aihe on tällä hetkellä ajankohtainen, kannattaa lukea vinkkimme onnistuneeseen kylpyhuoneremonttiin.

Pesutilojen uusiminen kannattaa aloittaa huolellisella suunnittelulla

Kylpyhuonetta ja pesutiloja remontoidessa, lähtökohtana on yleensä olemassa oleva tila, joka määrittää paljon, minkälaisia muutoksia tilassa voidaan tehdä. Kerrostalossa asuessa, ei tilaa välttämättä juurikaan muokkaamaan. Pesutilojen ollessa ahtaat, kannattaa tarkistaa, onko tilaa mahdollista laajentaa ja voiko siihen ottaa lisää tilaa viereisistä huoneista. Suunnittelun kannalta on myös oleellista se, kuinka monta henkilöä tiloja käyttää, paljonko tarvitaan säilytystilaa ja tarvitaanko pesutiloissa erityisiä apuvälineitä esimerkiksi vanhemmille ihmisille tai matalampia kalusteita niin, että lapsiperheessä pienimmätkin pystyvät käyttämään tiloja ongelmitta.

Kylpyhuoneremontti kannattaa toteuttaa energian- ja vedensäästö mielessä

Pesuhuoneremontit kannattaa toteuttaa energiaa säästäviä uusia kalusteita valiten. Kodin energiatehokkuus ja veden säästäminen ovat tärkeitä remontin yhteydessä mietittäviä asioita. Vedenkulutusta voi vähentää esimerkiksi lyhemmillä suihkuilla, mutta myös erilaisilla teknisillä parannuksilla. Kylpyhuoneremontin yhteydessä kannattaa vaihtaa vanhanaikaiset, paljon vettä kuluttavat vesikalusteet uusiin, parempiin vaihtoehtoihin. On suositeltavaa vaihtaa wc-istuimet, suihkukopit ja kylpyammeet sekä hanat vedenkulutusta vähentäviin vaihtoehtoihin.

Vettä säästävillä hanoilla vedenkulutus laskee huomattavasti

Nykyaikaisista vettä säästävistä hanoista on valittavissa erilaisia vaihtoehtoja. Kodin kylpyhuonetiloihin voi valita esimerkiksi sensorilla toimivan, kosketusvapaan hanan, joka havaitsee käsien liikkeet ja laskee vettä vain tarvittaessa. Tällainen hana auttaa vähentämään vedenkulutusta paljon, kuten myös se, jos hanan lämpötilaa voi säätää. Myös ekokulutusnapilla varustettu hana on hyvä vaihtoehto pesuhuoneeseen. Ekonapilla voi säätää veden lämpötilaa ja rajoittaa veden virtausnopeutta, joka auttaa pienentämään veden- ja energiakulutusta. Keittiötiloihin kannattaa Myös valita vedenkulutusta vähentävä vesihana, että kokonaisvedenkulutusta saa pienennettyä. Suihkussa käydessä kuluu myös helposti satoja litroja vettä, joten kannattaa valita sellainen suihku, joka rajoittaa veden virtaamisnopeutta. Jos kaikkia kylpyhuoneen kalusteita ei tarvitse uusia, on vesihanoihin mahdollista myös asentaa uudet päät, jotka auttavat vähentämään vedenkulutusta. Tutustu lisää pesuhuoneremontteihin esimerkiksi täällä: Oulun Remontti Idea Oy.

minusta

Putkiremontit eri kohteissa

Onko putkiremontti suunnitteilla tai jo kenties käynnissä? Tässä blogissa on kirjoituksia erilaisiin putkiremontteihin liittyen. Remontin suunnittelu ja sekä toteutus vaihtelee todella paljon pientalon ja kerrostalon välillä. Kerrostalon putkiremontin suunnittelu alkaa jo hyvin paljon aiemmin ennen itse remontin alkua, koska siinä on monta vaihetta jotka taloyhtiö hyväksyttää. Itse remontin aikana myös on enemmän haasteita kuin monissa muissa remonteissa, koska kaikkia asukkaita pitää tiedottaa remontin eri vaiheista. Pientalon putkiremontti ei taas vaadi tällaisia toimenpiteitä mutta siinä on taas muut omat asiansa. Tänne blogiin on tuotu esimerkkejä molemmista. Jos olet asukas taloyhtiössä ja talossa missä tehdään putkiremonttia, toivottavasti saat blogista apua myös siinä tapauksessa.

Haku

Viimeisimmät julkaisut

23 May 2024
Vesisäiliöauton tilaus voi olla tarpeellinen toimenpide monissa erilaisissa tilanteissa, olipa kyse sitten yksityishenkilöiden, yritysten tai julkisen

25 April 2024
Uudisrakentaminen on merkittävä osa yhteiskunnan kehitystä ja kasvua, tarjoten uusia koteja, työpaikkoja ja palveluita. Tässä blogissa tutustumme lähe

25 March 2024
Uusintasaumaus on tärkeä osa rakennusten ylläpitoa ja kunnossapitoa, ja se voi tuoda monia hyötyjä niin ulkonäön kuin rakenteellisen kestävyydenkin ka

tag