Kylpyhuoneremontti kannattaa tehdä energian säästäminen mielessä

Kylpyhuoneremontissa on monta asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Kylpyhuoneen saneeraus kannattaa suunnitella niin, että lopputulos kestävä ja takaa toimivan kylpyhuoneen, mielellään seuraavan 20 vuoden tarpeet huomioon ottaen. Tällä kertaa blogissa on aiheena kylpyhuoneremontti ja mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon remonttia suunnitellessa. Kannattaa lukea vinkkimme, miten kylpyhuoneesta saa energiatehokkaan ja toimivan.

Mitä kannattaa ottaa huomioon kylpyhuoneen remontin suunnittelussa?

Kylpyhuoneen ja muiden kosteiden tilojen suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon se, että tilan täytyy olla toimiva, viihtyisä ja energiatehokas. Energiankulutuksen suhteen on hyvä olla tarkkana, mutta esimerkiksi kosteissa tiloissa on tärkeää, että sinne on asennettu lattialämmitys. Lattialämmitys pitää tilan lämpimänä, auttaa sen kosteudenhallinnassa kuivattamalla tilaa ja sen avulla voidaan myös ehkäistä kosteus- ja homevaurioita. Kylpyhuoneen lattialämmitys ei ole siellä pelkästään mukavuuden kannalta, vaan se kannattaa asentaa sinne myös tilan kosteudenhallintaan. Lattialämmitystä ei kannata säätää liian kuumalle tai ottaa kokonaan pois päältä. Toinen tärkeä asia, joka kannatta ottaa huomioon jo remontin suunnitteluvaiheessa on ilmanvaihto ja se, että se on riittävän tehokas. Kylpyhuoneeseen kannattaa myös asentaa remontin yhteydessä vettä säästävät vesikalusteet, joiden lämpötilaa voi myös säätää.

Kylpyhuoneesta kannattaa suunnitella toimiva ja viihtyisä

Kylpyhuoneen kalusteet ja tila kannattaa suunnitella niin, että siellä on riittävästi tilaa kaikille tarpeellisille toiminnoille ja myös tarvittavat säilytystilat. Kylpyhuoneremontin hinta ja kesto riippuvat pitkälti siitä, miten kattava remontti kylpyhuoneessa tehdään. Jos seinien, vesipisteiden tai viemäreiden paikkaa täytyy siirtää, pidentää se yleensä remontin kestoa ja lisää sen kustannuksia. Kaikki kylpyhuoneessa käytettävät materiaalit kannattaa valita huolella, koska niiden täytyy kestä kosteutta ja käyttöä. Laadukkaat kalusteet eivät ala repsottamaan käytössä ja kivi ja erilaiset laatat toimivat hyvin kosteiden tilojen pintamateriaalina. Kannattaa myös kiinnittää huomiota yksityiskohtiin ja valoihin, joilla on myös merkitystä kokonaisilmeen kannalta. Kylpyhuoneessa hyvin toimiva valaistussysteemin on sellainen, jonka kirkkautta voi säätää tarpeen mukaan. On myös hyvä asentaa tilaan valaisimia eri pisteisiin, että valaistuksesta on mahdollisimman paljon hyötyä eri tilanteissa. Kattoon voi laittaa valaisimen tai valaisimia yleisvalaistukseksi ja peilin sivuille kannattaa sijoittaa valaisimet, jotka valaisevat tehokkaasti. Remontti Rex Oy tekee pienet ja suuret kylpyhuoneremontit sekä muut huoneistoremontit Pirkanmaan alueella. 

minusta

Putkiremontit eri kohteissa

Onko putkiremontti suunnitteilla tai jo kenties käynnissä? Tässä blogissa on kirjoituksia erilaisiin putkiremontteihin liittyen. Remontin suunnittelu ja sekä toteutus vaihtelee todella paljon pientalon ja kerrostalon välillä. Kerrostalon putkiremontin suunnittelu alkaa jo hyvin paljon aiemmin ennen itse remontin alkua, koska siinä on monta vaihetta jotka taloyhtiö hyväksyttää. Itse remontin aikana myös on enemmän haasteita kuin monissa muissa remonteissa, koska kaikkia asukkaita pitää tiedottaa remontin eri vaiheista. Pientalon putkiremontti ei taas vaadi tällaisia toimenpiteitä mutta siinä on taas muut omat asiansa. Tänne blogiin on tuotu esimerkkejä molemmista. Jos olet asukas taloyhtiössä ja talossa missä tehdään putkiremonttia, toivottavasti saat blogista apua myös siinä tapauksessa.

Haku

Viimeisimmät julkaisut

23 May 2024
Vesisäiliöauton tilaus voi olla tarpeellinen toimenpide monissa erilaisissa tilanteissa, olipa kyse sitten yksityishenkilöiden, yritysten tai julkisen

25 April 2024
Uudisrakentaminen on merkittävä osa yhteiskunnan kehitystä ja kasvua, tarjoten uusia koteja, työpaikkoja ja palveluita. Tässä blogissa tutustumme lähe

25 March 2024
Uusintasaumaus on tärkeä osa rakennusten ylläpitoa ja kunnossapitoa, ja se voi tuoda monia hyötyjä niin ulkonäön kuin rakenteellisen kestävyydenkin ka

tag