Laiturit palvelevat maalta ja vedestä

Kukapa suomalainen ei tuntisi laituria. Monen ensimmäinen lapsuusmuisto uimaretkeltä liittyy laituriin. Pienet lapset uivat laiturin vieressä ja isot hyppivät laiturilta veteen. Mutta laituri palvelee paljon muutakin kuin uimareita. Iso osa laitureista rakennetaan veneilijöille. Joskus laiturin päällä saattaa sijaita jopa kioski tai kahvila, tai osa rantaravintolan tuoleista ja pöydistä on sijoitettu laiturille. Laitureita on siis laidasta laitaan, ja laiturin rakentajan täytyykin ensin miettiä, mitä tarkoitusta varten hän laiturin rakentaa.

Kevyet laiturit uimareille ja pienille veneille

Kevyempi laituriratkaisu sopii sisävesien järviin uimalaituriksi ja auringonottoon sekä soutuveneen tai kanootin väliaikaiseksi kiinnityspaikaksi. Tällainen kevyt laituri voi olla putkiponttoonilaituri tai kevytrakenteinen pohjaan kiinnitetty pylväslaituri, joka asennetaan matalaan rantaan. Laituriin kuuluu usein jonkinlainen kulkusilta, joka suunnitellaan rannan muodon ja korkeuserojen mukaan toimivaksi. Kiinteä pylväslaituri sopii kovalle pohjalle ja matalaan rantaan. Se on helppokäyttöinen, koska sitä ei ole välttämätöntä nostaa talveksi maalle. Pylväskorkeutta vain nostetaan talven ajaksi, jolloin lumi ja jäät eivät riko laituria. Pylväslaituri sopii erityisen hyvin myös jokirantaan, jossa veden virtaus ei liikuta sitä. Kevyet muoviponttoonilaiturit puolestaan ovat veden pinnalla kelluvia uintiin ja pienten veneiden kiinnitykseen sopivia laitureita. Nämä laiturit on helppo vetää talveksi maalle. Mikäli ranta on jyrkkä, voi valinta osua moduulilaituriin, joka on osista koottu ponttoonilaituri. Sekä laiturin siltaosa että itse laituri voidaan vetää talveksi rantaan pienemmissä osissa.

Jykevät laiturit isoille veneille ja merelle

Jos laiturin rakennuspaikka on tuulinen ja sijaitsee isolla järvellä tai kauempana merellä, on syytä asentaa betoniponttooni- tai arkkulaituri. Betoniponttoonilaiturissa ei ole kevyitä muovisia putkiponttooneita, vaan betonista valettu ponttooni, joka täytetään polystyreenillä, jolloin betoniponttooni kelluu. Tämä laituri voidaan jättää talveksi veteen, koska betoni kestää jäiden painetta. Toinen merelle soveltuva laiturityyppi on porapaalulaituri, joka seisoo pohjassa kiinteästi teräspaaluilla, jotka porataan pohjakallioon ja vahvistetaan betonivalulla. Kolmas raskastekoinen ja luja laituri on arkkulaituri. Siinä on syvä kivillä täytetty kestopuulla päällystetty arkku, joka seisoo pohjassa niin ikään teräspaalujen varassa.

Olipa laituri sitten kevyempää tai raskaampaa tekoa, sen malliin vaikuttaa myös lisävarustus. Tavallisin lisävaruste ovat laituritikkaat, jotka mahdollistavat etenkin mukavan uimaan pulahtamisen. Joskus laituriin voidaan asentaa myös kiinteitä tuoleja, kaiteita tai metallikiinnikkeitä veneen kiinnitykseen. 

minusta

Putkiremontit eri kohteissa

Onko putkiremontti suunnitteilla tai jo kenties käynnissä? Tässä blogissa on kirjoituksia erilaisiin putkiremontteihin liittyen. Remontin suunnittelu ja sekä toteutus vaihtelee todella paljon pientalon ja kerrostalon välillä. Kerrostalon putkiremontin suunnittelu alkaa jo hyvin paljon aiemmin ennen itse remontin alkua, koska siinä on monta vaihetta jotka taloyhtiö hyväksyttää. Itse remontin aikana myös on enemmän haasteita kuin monissa muissa remonteissa, koska kaikkia asukkaita pitää tiedottaa remontin eri vaiheista. Pientalon putkiremontti ei taas vaadi tällaisia toimenpiteitä mutta siinä on taas muut omat asiansa. Tänne blogiin on tuotu esimerkkejä molemmista. Jos olet asukas taloyhtiössä ja talossa missä tehdään putkiremonttia, toivottavasti saat blogista apua myös siinä tapauksessa.

Haku

Viimeisimmät julkaisut

23 May 2024
Vesisäiliöauton tilaus voi olla tarpeellinen toimenpide monissa erilaisissa tilanteissa, olipa kyse sitten yksityishenkilöiden, yritysten tai julkisen

25 April 2024
Uudisrakentaminen on merkittävä osa yhteiskunnan kehitystä ja kasvua, tarjoten uusia koteja, työpaikkoja ja palveluita. Tässä blogissa tutustumme lähe

25 March 2024
Uusintasaumaus on tärkeä osa rakennusten ylläpitoa ja kunnossapitoa, ja se voi tuoda monia hyötyjä niin ulkonäön kuin rakenteellisen kestävyydenkin ka

tag